Friday, December 4, 2009

ភ្លា​សាច់​គោ


គ្រឿងផ្សំ ៖
សាច់​គោ ៣ ខាំ
ម្ទេស​ហា​វៃ ហាន់​បញ្ឆិត​ៗ
ម្ទេសប្លោក​ទុំ
ជីរណា
សណ្ដែកកួរ ដំ​ឲ្យ​ទក់
គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ហាន់​ស្ដើង​ៗ
ស្ករ​ត្នោត ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ទឹកត្រី ក្រូចឆ្មារ ម្ទេស​ដៃ​នាង និង ខ្ទឹម​ស
ខ្ទឹម​ក្រហម ហាន់​បន្ទះ​ៗ
សណ្ដែកដី​លីង

វិធី​ធ្វើ ៖
ស្ករ​ត្នោត ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ទឹកត្រី ក្រូចឆ្មារ ម្ទេស​ដៃ​នាង និង ខ្ទឹម​ស បុក​ចូល​គ្នា​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ជ្រលក់ ។
សាច់​គោ ស្រុស​ទឹក​ក្ដៅ​ឲ្យ​ឆ្អិន​តាម​ចូល​ចិត្ត ។
យក​បន្លែ​ទាំងអស់​ដែល​ហាន់​ហើយ ច្របល់​ជាមួយ​សាច់​គោ និង ទឹក​ជ្រលក់ កូរ​ឲ្យ​សព្វ ។
ដាក់​ខ្ទឹម​ក្រហម និង សណ្ដែកដី​លីង ហើយ​ភ្លក់​មើល​រសជាតិ​ឲ្យ​ល្មម​តាម​ត្រូវ​ការ ជា​ការ​ស្រេច ។