Friday, December 4, 2009

អា​ម៉ុក គ្រឿង​សមុទ្រ


គ្រឿងផ្សំ ៖
គ្រឿង​សមុទ្រ ៣០០ ករ
ខ្ទិះ​ដូង ២ វែក
គ្រឿង​បុក តាម​ចូល​ចិត្ត
ម្ទេស​ក្រៀម​ចិញ្ច្រាំ តាម​ចូល​ចិត្ត
សណ្ដែក​ដី​បុក តាម​ចូល​ចិត្ត
ស្ករ​ត្នោត បន្តិច
អំបិល បន្តិច
ទឹកត្រី បន្តិច
ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ហាន់​សរសៃ​ល្អិត​ៗ បន្តិច
ស្លឹក​ងប់ បន្តិច
ស្លឹក​ញ សម្រាប់​ទ្រាប់​ពី​ក្រោម ៤-៥ សន្លឹក

វិធី​ធ្វើ ៖
ខ្ទិះ​ដូង លាយ​ម្សៅ​ពោត​បន្តិច ដើម្បី​ឲ្យ​ខាប់ និង លួច​អំបិល​បន្តិច ។
ដាំ​ខ្ទិះ​ដូង​ឲ្យ​ពុះ​ឡើង​ប្រេង ដាក់​គ្រឿង​បុក​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​ហើយ​ដាក់​ម្ទេស​ក្រៀម​ចិញ្ច្រាំ សណ្ដែក​ដី​បុក និង គ្រឿង​សមុទ្រ ចូល ។ ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ហាន់​រោយ ហើយ​ទុក​ឲ្យ​ឆ្អិន​បន្តិច។
ដួស​ដាក់​ក្នុង​ផ្លែ​ដូង រោយ​ស្លឹក​ងប់ រួច​យក​ទៅ​ចំហុយ​ក្នុង​ឆ្នាំង ឡៅ​ស៊ីង ចំហុយ​ប្រមាណ ៥ នាទី ទើប​ចាក់​ក្បាល​ខ្ទិះ​ពី​លើ​ជា​ការ​ស្រេច ។