Friday, December 4, 2009
អាម៉ុក គ្រឿងសមុទ្រ
គ្រឿងផ្សំ ៖
គ្រឿងសមុទ្រ ៣០០ ករ
ខ្ទិះដូង ២ វែក
គ្រឿងបុក តាមចូលចិត្ត
ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំ តាមចូលចិត្ត
សណ្ដែកដីបុក តាមចូលចិត្ត
ស្ករត្នោត បន្តិច
អំបិល បន្តិច
ទឹកត្រី បន្តិច
ស្លឹកក្រូចសើចហាន់សរសៃល្អិតៗ បន្តិច
ស្លឹកងប់ បន្តិច
ស្លឹកញ សម្រាប់ទ្រាប់ពីក្រោម ៤-៥ សន្លឹក
វិធីធ្វើ ៖
ខ្ទិះដូង លាយម្សៅពោតបន្តិច ដើម្បីឲ្យខាប់ និង លួចអំបិលបន្តិច ។
ដាំខ្ទិះដូងឲ្យពុះឡើងប្រេង ដាក់គ្រឿងបុកចូលកូរឲ្យសព្វ រួចហើយដាក់ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំ សណ្ដែកដីបុក និង គ្រឿងសមុទ្រ ចូល ។ ស្លឹកក្រូចសើចហាន់រោយ ហើយទុកឲ្យឆ្អិនបន្តិច។
ដួសដាក់ក្នុងផ្លែដូង រោយស្លឹកងប់ រួចយកទៅចំហុយក្នុងឆ្នាំង ឡៅស៊ីង ចំហុយប្រមាណ ៥ នាទី ទើបចាក់ក្បាលខ្ទិះពីលើជាការស្រេច ។