Friday, December 4, 2009

ការី​ក្រហម


គ្រឿងផ្សំ ៖

ខ្ទឹម​ក្រហម ៣ ដុំ ហាន់​ស្ដើង​ៗ
គល់​ស្លឹកគ្រៃ ១ ដើម
ម្ទេស​ក្រហម ១-៣ ផ្លែ ឬ ទឹក​ម្ទេស​ខាប់
ខ្ទឹមស ៣ ដុំ
រំដេង ប៉ុន​មេដៃ ហាន់​ស្ដើង​ៗ
ម្រេចស ១/៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ឃ្យូមមីន (គ្រាប់ម្អម) ម៉ដ្ឋ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
គ្រាប់​វ៉ាន់ស៊ុយ​ម៉ដ្ឋ ២ ស្លាបព្រាបាយ
ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
ស្លឹក​ក្រូចសើច ១ សន្លឹក
កាពិ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ម្សៅ​ម្ទេស​ក្រហម ១ កន្លះ ស្លាបព្រាបាយ
ខ្ទិះដូង ១/៣ ពែង ឬ ច្រើន​តាម​ចូល​ចិត្ត

វិធី​ធ្វើ ៖

យក​គ្រឿងទេស​ទាំងអស់​ដាក់​ក្នុង​ត្បាល់​បុក​ឬ​កិន​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ល្អ ។
ពេល​ស្ល​ត្រូវ​ឆា​វា​ឲ​ឈ្ងុយ​សិន រួច​ទើប​ថែម​ទឹក​ខ្ទិះដូង ជាមួយ សាច់ គ្រឿង​សមុទ្រ ឬ បន្លែ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត ។
ពេល​ចម្អិន ត្រូវ​ភ្លក់​មើល​សាប ប្រៃ និង ថែម​គ្រឿងទេស​តាម​ត្រូវការ ។ បើ​សាប​ថែម​ទឹកត្រី​បើ​ហឹរ​ពេក ថែម​ខ្ទិះដូង ។ បើ​ប្រៃ ថែម​ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ។ បើ​ជូរ​ពេក​ថែម​ស្ករ ។