Friday, December 4, 2009

ម្ជូរ​ព្រៃ​សាច់​មាន់


គ្រឿងផ្សំ ៖
សាច់​មាន់​កាប់​ដុំ​ៗ
ប្រេងឆា
ស្លឹក​ថ្នឹង ចិញ្ច្រាំ
ខ្ទឹម​ស និង ក្រហម
គ្រាប់​ការី​លីង​យក​ពណ៌
គល់​ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹក​ក្រូចសើច ម្ទេស​ដៃ​នាង
ទឹក​អំពិល​ទុំ
ប្រហុក ចិញ្ច្រាំ បន្តិច
ស្ករ​ត្នោត
អំបិល
ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ
ស្លឹក​កន្ទ្រោប (កន្ទ្រោក) ដុត​ហើយ​ញី
ទឹក​ស៊ុប ២ វែក

វិធី​ធ្វើ ៖
គល់​ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹក​ក្រូចសើច ម្ទេស​ដៃ​នាង ខ្ទឹម​ស និង ក្រហម លីង​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​ឈ្ងុយ រួច​ដំ​ឲ្យ​វា​ទក់​ៗ ។
ដាក់​ខ្ទះ​ដាំ​ប្រេង​ឆា​ឲ្យ​ក្ដៅ ដាក់​សាច់​មាន់​ចូល​ឆា​បន្តិច ទើប​ដាក់​គ្រឿង​លីង​ខាង​លើ​ចូល ។
ដាក់​ប្រហុក​ចិញ្ច្រាំ អំបិល ស្ករ​ត្នោត ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ និង ចាក់​ទឹក​ស៊ុប​ចូល ដាំ​ឲ្យ​ពុះ ។
ដាក់​ស្លឹក​ថ្នឹង​ចិញ្ច្រាំ​ចូល ទឹក​អំពិល​ទុំ​បន្តិច រួច​បង់​ស្លឹក​កន្ទ្រោប​ដុត ហើយ​ភ្លក់​មើល​រសជាតិ ឲ្យ​ល្មម​ជា​ការ​ស្រេច ។