Sunday, October 4, 2009

សាច់គោអាំង ពោះគោ ទឹកប្រហុក

គ្រឿងផ្សំ ៖
សាច់ចំឡក ជាប់ខ្លាញ់
ពោះគោ គ្រប់មុខ
ស្ករស
ប៊ីចេង
ទឹកស៊ីអ៊ីវ
ស្លឹកខ្ទឹម​ហាន់ល្អិតៗ
ប្រេងឆា
ទឹកដោះគោឆៅ
បន្លែស្រស់ៗ ៖ ត្រកួនឈូស ត្រសក់ ការ៉ុត ចេកខ្ចី ប៉េងប៉ោះ សណ្ដែកកួរ កញ្ឆែត ភ្លៅកង្កែប ត្រប់ស្រួយ ខ្ទឹមបារាំង និង ស្បៃរឿង។

វិធីធ្វើ ៖
ដាំប្រេងឆាឲ្យក្ដៅ លីងស្លឹកខ្ទឹមហាន់ឲ្យឈ្ងុយ ទុកឲ្យត្រជាក់​រួចយកទៅប្រឡាក់សាច់គោជាមួយនិង​គ្រឿងទេសទាំងអស់ ច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួមទាំងទឹកដោះគោឆៅ។
យកសាច់គោប្រឡាក់ទៅអាំងឲ្យឆ្អិនល្មមតាមត្រូវការ ។ ពោះគោស្ងោរឲ្យឆ្អិនល្អ។
បម្រើជាមួយបន្លែ និង ទឹកប្រហុក ដែលបានត្រៀមទុកជាការស្រេច ។
ត្រៀមគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ សណ្ដែកដី​បុក និង ម្ទេសហាន់​សម្រាប់លាយទឹកប្រហុក។

វិធីធ្វើ ទឹកប្រហុក៖
គ្រឿងផ្សំ ៖
ប្រហុកត្រី រ៉ស់ (ប្រហុកសាច់) ១ គក
ប្រហុកត្រីកំភ្លាញ ១ គក
ទឹកដោះគោខាប់ ១ កំប៉ុង
ស្ករស
ប៊ីចេង
ក្រូចឆ្មារ ឬ ទឹកខ្មេះ
គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់
ម្ទេស
សណ្ដែកដីបុក
វិធីធ្វើ ៖
ប្រហុកត្រីរ៉ស់ចិញ្ច្រាំ ឬ កិនឲ្យម៉ដ្ឋល្អ ។
ប្រហុកត្រីកំភ្លាញ ស្ងោរយកទឹក (ហាមកូរ ប្រយ័ត្នជូរ)
យកគ្រឿងផ្សំទាំង២មុខខាងលើ លាយចូលគ្នាឲ្យសព្វ រួចចាក់ទឹកដោះគោខាប់ចូលកូរឲ្យសព្វ ដើម្បីឲ្យ​វាឡើងពណ៌ស ។ ថែម ស្ករ ប៊ីចេង ហើយភ្លក់មើលឲ្យល្មម ។
ត្រៀម ស្ករស ប៊ីចេង ក្រូចឆ្មារ គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ម្ទេស និង សណ្ដែកដីបុក សម្រាប់ថែមតាមក្រោយ។