Friday, February 12, 2010

ញាំ​មីសួ


គ្រឿងផ្សំ ៖
សាច់​ជ្រូក ចិញ្ច្រាំ ២ ខាំ (ស្រុស)
បង្គា​ស្រស់ ៤ គ្រាប់ (ស្រុស) និង បង្គា​ក្រៀម
ផ្សិត​ចំបើង ហាន់​តូច​ៗ (ស្រុស)
មី​សួ ១ ដុំ
ការ៉ុត​ឈូស
ខ្ទឹម​ជ្រក់
ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ និង ក្រហម​ហាន់​ស្ដើង​ៗ
គ្រាប់​ស្វាយ​ចន្ទី
ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​ល្អិត​ៗ
គល់ ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ចិញ្ច្រាំ
ក្រូចឆ្មារ
ទឹកត្រី ស្ករស និង ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ

វិធី​ធ្វើ ៖
សាច់​ជ្រូក បង្គា​ស្រស់ និង ផ្សិត ស្រុស​ឲ្យ​ឆ្អិន ។ មីសួ​ស្រុស​ហើយ​លាង​ទឹក​ទុក​មួយ​អន្លើ ។
លាយ​ទឹកត្រី ៖ ទឹកត្រី ស្ករស ក្រូចឆ្មារ គល់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ និង ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ លាយ​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ភ្លក់​ឲ្យ​ល្មម ។
យក​គ្រឿងផ្សំ​ទាំងអស់ និង សាច់ ច្របល់​ចូល​គ្នា​ជា​ការ​ស្រេច ។
រសជាតិ ជូរ ប្រៃ និង មិន​សូវ​ផ្អែម ។ អាច​ផ្សំ​យក​រសជាតិ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​របស់​អ្នក ។