Friday, February 12, 2010

ឆា​ម្រះព្រៅ​សាច់​មាន់

គ្រឿងផ្សំ ៖
ប្រេងឆា ១ សប
សាច់​មាន់ (ហាន់​បន្ទះ​ស្ដើង​ៗ) ២០០ ករ
ម្ទេស​ហា​វៃ ខៀវ និង ក្រហម កន្លះ​ផ្លែ ១មុខ
សណ្ដែក​គួរ ៥០ ករ
ម្រះព្រៅ ៥០ ករ
ស្ករស ១ សក
ម្សៅ​ខ្នរ ១ សក
ប្រេង​ខ្យង ១ សក
ទឹកត្រី កន្លះ សប
ខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំ ២-៣ កំពឹស

វិធី​ធ្វើ ៖
ដាក់​ខ្ទះ​ឲ្យ​ក្ដៅ ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល លីង​ខ្ទឹមស ឲ្យ​ឈ្ងុយ បន្ទាប់មក​ដាក់​សាច់​មាន់​ចូល ឆា ឲ្យ​ឈ្ងុយ និង ឆ្អិន​បន្តិច ទើប​ដាក់​គ្រឿងផ្សំ​ចូល​ទាំងអស់ លីង​ឲ្យ​ឈ្ងុយ ។
ដាក់​បន្លែ​ចូល ឆា​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម ហើយ​បង់​ស្លឹក​ម្រះព្រៅ​ចូល ជា​ការ​ស្រេច ។
តុបតែង​ដោយ​សាឡាត់ ២ សន្លឹក ។